Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο γλάρος

Σήμερα Τρίτη και το πρόγραμμα έχει την τελευταία ώρα Μουσική.
Δεν ξερω αν το έχω αναφέρει και στο παρελθόν, αλλά δεν έχω ιδέα από μουσική. Ούτε νότες ούτε τρόπους διδασκαλίας. Έψαξα πολύ για να μπορέσω να δουλέψω και το βιβλίο , αλλά δυστυχώς το λογισμικό και το βιβλίο του δασκάλου είναι 2 άσχετα μεταξύ τους πράγματα και ακόμη πιο άσχετα με το βιβλίο μαθητή. Το βιβλίο του δασκάλου έχει πολύ ωραίες ιδέες ,
αλλά δεν μπορώ να τις υλοποιήσω τόσο λόγω έλλειψης γνώσεων όσο και υπερβολικών απαιτήσεων. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε μια ώρα Μουσική την εβδομάδα, όχι καθημερινά!
Η μουσική όμως μου αρέσει πολύ και αρέσει πολύ και στα παιδιά. Κάτι λοιπόν έπρεπε να κάνω.
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω τραγούδια σχετικά με διάφορα θέματα που μας απασχολούν μέσα στη βδομάδα.

Σήμερα την τιμητική του είχε ο Γλάρος των Locomondo.  Το τραγούδι δεν το ήξερα. Το βρήκα τυχαία ψάχνοντας υλικό για τις δράσεις στη φιλαναγνωσία. Θέλω να κάνω το βιβλίο "Ο γλάρος και ο κότσυφας" κι έτσι έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο τραγούδι.


Ακούσαμε αρχικά όλο το τραγούδι και μετά έγραψα στον πίνακα στην 1η στροφή και το ρεφρέν με τα οποία θα ασχολούμασταν σήμερα.
Το τραγουδήσαμε αρκετές φορές με μουσική , για να πιάσουμε το ρυθμό. Όταν θεώρησα πως το μάθαμε ικανοποιητικά, παίξαμε λίγο με διάφορους τρόπους:
  • Χρησιμοποιήσαμε μαράκες και όλοι με τη σειρά συνοδέψαμε τους συμμαθητές μας που τραγουδούσαν παίζοντας το μουσικό αυτό όργανο. (ευχαριστώ πολύ τη μαμά Κατερίνα που μας τις έδωσε για φέτος)


  • Μετά κάποια παιδιά έγιναν τραγουδιστές και τραγούδησαν την στροφή και όλοι οι υπόλοιποι έγιναν χορωδία που τραγούδησε το ρεφρέν.
  • Στη συνέχεια, χωριστήκαμε σε κορίτσια και αγόρια και κάθε χορωδία τραγουδούσε εναλλάξ από ένα ή 2 στίχους.
  • Τέλος, ακούσαμε άλλη μια φορά το τραγούδι ολόκληρο και το χορέψαμε!

Κάποιος με γνώσεις πάνω στη διδακτική της Μουσικής σίγουρα θα φρίξει με τα παραπάνω , αλλά ειλικρινά κολυμπάω σε άγνωστα νερά. Αν έχετε κάποιες ιδέες, παρακαλώ πολύ πείτε τις στα σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!