Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Βρίσκω και μαθαίνω την προπαίδεια του 3 (1)

Επιστρέψαμε στην προπαίδεια σήμερα (α τεύχος κεφ. 28) και ασχοληθήκαμε με την προπαίδεια του 3.

Δεν μπήκαμε στο βιβλίο μιας και εκεί παρουσιάζονται μαζί οι προπαίδειες του 3 και του 6 και θέλω να τις δουλέψω πρώτα χωριστά.

Ξεκινήσαμε λέγοντας προφορικά την προπαίδεια του 3 μιας και από το 1-5 και του 10 τις ξέρουμε ήδη και γνωρίζαμε τα γινόμενα. Μας έμεινε να μάθουμε το 6, 7, 8 και 9 που με την προφορική επανάληψη μας έμεινε λίγο.

Συνεχίσαμε γράφοντας και αναπαριστώντας την προπαίδεια του 3 σχηματικά. Γράψαμε κάθετα την προπαίδεια και δίπλα ζωγραφίσαμε κάθε γινόμενο.


Ακολούθησε η επάναληψή της προφορικά και πάλι.

Για το σπίτι πήραμε την καρτέλα με την προπαίδεια του 3 και ακόμα μια σχηματική αναπαράσταση με τούρτες και κεράκια , μιας και στη Γλωσσα μιλήσαμε πολύ για τις ευχές των γενεθλίων!

Την ώρα της μουσικής συνδυάσαμε όσα κάναμε στη Μελέτη για τα ζώα και όσα κάναμε στα Μαθηματικά με την προπαίδεια του 3 , μαθαίνοντας το τραγούδι "Το κυνηγητό" (προπαίδεια του 3). Το συνόδευσα δίνοντας το έγγραφο "Το κυνηγητό -η προπαίδεια του 3" , στο οποίο είχα αφαιρέσει τα γινόμενα κι έπρεπε ο καθένας στο δικό του χρόνο να το συμπληρώσει. Το τραγούδι άρεσε πολύ στα παιδιά και το ακούσαμε και τραγουδήσαμε κι εμείς πολλές φορές.
Τους στίχους τους βρήκα εδώ.

Τα έγγραφα για την προπαίδεια του 3 & του 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!