Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η μάχη με τις ψείρες

Πώς τα πάτε με το αιώνιο πρόβλημα;

Εμείς ως τώρα ήμασταν τυχεροί , αλλά φυσικά δεν υπάρχει σχολείο πουθενά στον κόσμο που κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με ποιες άλλες , τις ψείρες φυσικά!



Πρώτα έδειξα αυτό το μικρό βιντεάκι που δε δείχνει τίποτε άλλο από αυτό που κάνουν οι ψείρες στο κεφάλι μας : πίνουν το αιματάκι μας και πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς!

 Δεν υπάρχει , σαφώς ,καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης από την ενημέρωση και την πρόληψη. Ετοίμασα λοιπόν ένα μικρό παραμυθοποιηματάκι για τα μικρά μου ζουζούνια , για να μάθουμε όλα όσα χρειάζεται γύρω από τις ψείρες.

Η μάχη με τις ψείρες (η διαμόρφωση είναι τέτοια ώστε να εκτυπωθεί σε βιβλιαράκι 6 σελίδων μπρος πίσω - εκτύπωση 2 σε 1).



Μιλήσαμε λοιπόν για τα όπλα που έχουμε ανάγκη στη μάχη μας με τις ψείρες. Λοσιόν (και το ξίδι κάνει) , χτενάκι και ΥΠΟΜΟΝΗ!

Προσέχουμε πολύ τα κεφαλάκια μας , ειδικά τα κορίτσια, δε μοιραζόμαστε στέκες, σκουφάκια , κοκαλάκια.

Κάθε πρωί βάζουμε λίγη λοσιόν πίσω από τα αυτιά για να απωθήσουμε τυχόν "πελάτες".

Καθημερινά η μανούλα ελέγχει το κεφάλι πίσω από τα αυτιά και στη βάση του λαιμού και κάθε 2-3 μέρες όλο το κεφάλι με το χτενάκι. Ο έλεγχος ίσως είναι το πιο ισχυρό μας όπλο!

Αλλά και να κολλήσουμε , δε χάθηκε και ο κόσμος!
 Ναι , ναι , σαφώς και είναι πολύ κουραστικό και δύσκολο , αλλά όλοι κάποια στιγμή φιλοξενήσαμε αυτά τα πλασματάκια στο κεφάλι μας. Δεν υπάρχει λόγος ούτε για ντροπές ούτε για "εξυπνάδες" (αυτές οι τελευταίες ειδικά με ενοχλούν περισσότερο από τις ψείρες!!!).

Αν κολλήσουμε παρά τους ελέγχους μας (που αν γίνονται με τη συχνότητα που προανέφερα το πρόβλημα θα είναι αντιμετωπίσιμο), υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και συμβουλές , τόσο φαρμακευτικές όσο και παλιές ,πατροπαράδοτες , σπιτικές!

Δεν μπορώ να πω τι λειτουργεί πιο καλά μιας και ο κάθε οργανισμός ανταποκρίνεται διαφορετικά στο καθετί. Ωστόσο επειδή μιλάμε για παιδιά , ας προσπαθήσουμε πρώτα με τα σπιτικά παρασκευάσματα και μετά ας πάμε στα χημικά.

Αρκετά χρησιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες μπορείτε να βρειτε στους παρακάτω συνδέσμους.
Εδω   ,   εδώ   κι    εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε μου το σχόλιό σας! / Leave your comment here!